W serwisie ePocztówki.pl dbamy o prywatność naszych użytkowników a administratorem państwa danych osobowych jest administrator serwisu ePocztówki.pl.

Polityka prywatności została stworzona po to, aby zapewnić użytkownikom serwisu ePocztówki.pl pełne bezpieczeństwo.

Administrator Danych Osobowych zapewnia, że użytkownikom przysługują uprawnienia wynikające z ustawy RODO. Jeśli chcesz więcej wiedzieć na temat Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE to zapoznaj się z bardziej szczegółowymi informacjami np. na stronie GIODO lub na stronie Ministerstwa Cyfryzacji

Korzystanie z serwisu ePocztowki.pl jest całkowicie darmowe i nie pobieramy żadnych opłat za wysyłanie kartek elektronicznych. Dlatego, że serwis jest darmowy na stronie wyświetlane są reklamy, za które odpowiada firma Google. Ze strony ePocztowki.pl można korzystać jako Gość lub założyć darmowe Konto Uzytkownika. Podczas korzystania z serwisu jako Gość za pomocą plików cookies i logów serwera gromadzimy następujące dane:

  • Publiczny adres IP komputera odwiedzającej osoby
  • Informacje o przeglądarce użytkownika
  • Odwiedzane podstrony serwisu ePocztowki.pl

Aby założyć darmowe Konto Użytkownika należy się zarejestrować. Przed rejestracją nalezy dokładnie zapoznać sie Regulaminem i Polityką Prywatności naszego serwisu i jesli akceptujemy wszystkie zapisy Regulaminu i wszystkie zapisy Polityki Prywatności mozna przystąpić do rejestracji. Aby móc załozyć darmowe Konto Użytkownika musimy posiadać państwa zgodę na przetwarzanie państwa Danych Osobowych. Wyrażenie zgody nie jest obowiązkowe, ale konieczne do załozenia Konta Użytkownika. Podczas rejestracji i później podczas dalszego korzystania z serwisu ePocztowki.pl jako Użytkownik serwisu gromadzimy i przechowujemy następujące dane:

  • Publiczny adres IP komputera użytkownika
  • Informacje o przeglądarce użytkownika
  • Odwiedzane podstrony serwisu ePocztowki.pl
  • Login użytkownika
  • Adres e-mail
  • Imię i Nazwisko
  • Płeć
  • Data urodzenia

Bez wzgledu na to czy chcecie państwo wysyłac kartki z naszego serwisu jako Gość czy jako zarejestrowany Użytkownik musicie państwo wyrazić zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych. Zgoda nie jest obowiązkowa ale konieczna, ponieważ musimy mieć państwa pełną zgodę na przetwarzanie państwa danych osobowych. Bez zgody na przetwarzanie państwa danych osobowych macie państwo pełny dostęp do wszystkich podstron serwisu, ale żadnej kartki nie możecie wysłać, ponieważ aby wysłać kartkę elektroniczną musimy prztworzyć państwa dane osobowe.

Podczas wysyłania kartek elektronicznych gromadzimy następujące dane:

  • Publiczny adres IP komputera osoby wysyłającej
  • Informacje o przeglądarce osoby wysyłającej
  • Odwiedzane podstrony serwisu ePocztowki.pl
  • Adres e-mail osoby wysyłającej kartkę elektroniczną
  • Adres e-mail adresata kartki elektronicznej

Podczas odbierania kartki elektronicznej przez adresata gromadzimy następujące dane:

  • Publiczny adres IP komputera adresata kartki
  • Informacje o przeglądarce adresata kartki
  • Odwiedzane podstrony serwisu ePocztowki.pl

Zdajemy sobie sprawę z tego, że nie każdy będzie chciał otrzymywać od kogoś kartki elektroniczne wysyłane za pomocą naszego serwisu, dlatego jeśli ktoś sobie nie życzy otrzymywać takich wiadomości to prosimy o kontakt z adminitratorem serwisu i wtedy państwa adres e-mail zostanie zablokowany na ewentualność wysyłania kartek elektronicznych a wszystkie państwa dane osobowe zostaną usunięte z naszej bazy danych.

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych musimy posiadać państwa pełną zgodę na przetwarzanie państwa danych osobowych.

Proszę o tym pamiętać, że w każdej chwili możecie państwo poprawiać a nawet całkowicie cofnąć swoje zgody poprzez kontakt z administartorem serwisu. Można też całkowicie zlikwidować Konto Użytkownika logując się do Panelu Konta i w zakładce Ustawienia klikamy Dezaktywuj konto. Po 14 dniach konto i wszystkie dane osobowe zostaną usunięte z serwisu ePocztowki.pl. Jeśli nie chcecie państwo likwidować konta samodzielnie to prosimy o kontakt z administratorem serwisu.

W serwisie ePocztowki.pl gromadzone są również pliki cookies w celu ułatwienia korzystania z serwisu. Dowiedz się więcej o wykorzystaniu plików cookies w serwisie ePocztowki.pl czytając naszą Politykę Cookies

Dane osobowe gromadzone w serwisie ePocztówki.pl wykorzystywane są tylko do prawidłowego działania serwisu i Administrator Danych oświadcza, że dane nie będą udostępniane poza serwis ePocztówki.pl

Administrator Danych zastrzega sobie prawo do zmiany powyższej Polityki Prywatności poprzez publikację nowej wersji na stronie serwisu